.........
bu yemeğin en önemli özelliği pişerken hiç kaşık ile karıştırmamaktır
Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 1 soğan
- 4-5 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- tuz
- 2 adet kesme şeker
Yapılışı
1-Patlıcanlar alacalı olarak soyulur. Küçük küpler halinde getirilir ve tuzlu suda bekletilir.
2-Soğanlar yemeklik olarak doğranır, domatesler küp olarak kesilir.
3-Yemeğin pişirileceği tencereye suyu sıkılan patlıcanları yarısı konur.Üzerine domates,soğan ve sarımsakları yarısı konur.Bunun üzerine kalana patlıcanlar konur. Üzerine yine domates,soğan ve sarımsaklar konur
4-Tüm malzemelerim üstüne sirke ,tuz ve şeker konularak hiç su koymadan ağır ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. Soğutulduktan sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder