Malzemeler
Kek için
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı esmer toz şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 125 gr tereyağ
- Zencefil, tarçın, karanfil, kabartma tozu
Üstü için
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 4-5 yemek kaşığı su
Yapılışı
1-Pekmez, tereyağı ve esmer şeker küçük bir tencerede ısıtılır ve tereyağının erimesi sağlanır.
2- Başka bir kapta un ve kabartma tozu karıştırılır.Tarçın, dövülmüş karanfil, bir tatlı kaşığı kadar rendelenmiş zencefil konur ve karıştırılır. (Ben taze zencefili rendeleyerek kullandım ama siz toz zencefil de kullanabilirsiniz.
3-Ilınan tereyağlı karışım eklenir ve karıştırılır. Önce süt eklenir. Sonra Yumurtalar teker teker eklenir ve karıştırmaya devam edilir
4- Bu kek karışımı dikdörtgen bir kek kalıbında dökülür.
5-175 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir
6-Fırından çıkarılan kekin üzerine kek sıcakken pudra şekeri ve su eritilerek dökülür .
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder