Kabağı çiğ olarak pek salata yapmayız.Daha çok haşlayarak veya kavurarak salata yapıyoruz. Ama bu labneli çiğ kabak salatasını yapmanızı öneririm. Bir de benim gibi ince uzun bir kesme aparatı ile doğrarsanız kabaklar makara gibi oluyor ve diyet yaptığınız dönemlerde sanki makarna yemiş gibi oluyorsunuz. Şaka şaka :)
Malzemeler
- 2 kabak
- 100 gr labne peyniri
- 2-3 adet taze soğan
- Dereotu, nane , maydanoz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Kırmızı turp
- Tuz
Yapılışı
Kabaklar yıkanır ve rende ile veya ince uzun kesme aparatı ile doğranır.Tuz ve Limon suyu ile yarım saat bekletilir. Eğer kabaklar rendelendi ise sürenin sonunda suyu sıkılır.
En son ince doğranan yeşillikler ve labne eklenerek karıştırılır. Kırmızı turp ile süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder