8 Aralık 2016 Perşembe
Kakaolu Pankek
Pankek hafta konu kahvaltılarının sonu için bence harika bir lezzet. Bu kez pankeki kakao ile denemek istedim. Bence sizde denemelisiniz.
Malzemeler
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1.5 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı + 1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
Un,kakao,kabartma tozu ve karbonat elenerek bir kenarda bekletilir.
Yumurtalar ve toz şeker bir tel çırpıcı ile çırpılır. Çırpılan bu karışıma eritilmiş tereyağı ve süt eklenerek ıslak malzemelerin çok iyi şekilde karıştırılır.
Bu karışıma unlu kakaolu karışım eklenir ve kısa bir süre daha karıştırarak boza kıvamına getirilir.
Kalan tereyağı eritilir. Bir teflon tava ısıtılır ve erimiş tereyağı eklenir. Yarım kepçe pankek karışımı tavaya konur. Önce bir tarafı pişirilir. Üzerinde gözenekler başladıktan sonra diğer tarafı pişirilir.
Ben bu kez üzerine muzlu harika bir sos hazırladım.Onun tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder