Tatlı ekşi tatlardan hoşlananlar için bu tarif. Bunu hazırlayıp isterseniz kahvaltılarda ekmek üzeri sürebilirsiniz. İsterseniz kekleri bunu batırabilirsiniz ya da Turta veya cheesecake hazırlayabilirsiniz.
Ben bununla kolay bir cheesecake hazırladım.Onun da tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
- 2 adet limon suyu (3/4 su bardağı)
- 2 limon kabuğu rendesi
- 2 yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 100 gr tereyağı
Yapılışı
Cam kase içinde su bulunan bir tencereye konur ve sürekli karıştırarak benmari usulu pişirmeye başlanır.
Koyulaşmaya başladığında (ki bu yaklaşık 15 dakikayı buluyor ) oda sıcaklığında tereyağı eklenir ve bir süre daha karıştırılır. Sonrasında ılınınca cam bir kavanoza alınır.
Hazırlanan bu krema buzdolabında 3-4 gün kadar durabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder