Bence kalan kekleri değerlendirmenin en güzel yolu bu kek topları. Bazen yaptığımız kekler hemen bitmiyor ve 2-3 gün bekledikten sonra da kurumaya başladığı için kimse yemek istemiyor ya işte böyle zamanlar da hemen bu güzellikleri hazırlayabilirsiniz. Hatta ben bazen özellikle kakaolu kekleri biraz fazla yapıyorum ki bu kek toplarında yapabileyim.
Malzemeler
- 6-7 dilim kek
- 1/2 çay bardağı süt
- 100 gr çikolata
- 100 gr krema
- 1/2 paket hindistancevizi tozu
Yapılışı
Kekler mutfak robotuna ufalanır. Buna kontrollü olarak süt ilave edilir ve yoğurulur. Bu aşama da bunun püf noktası sütün hepsinin tek sefer de eklenmemesi ve azar azar eklenmesidir. Yani çok cıvık bir hamur olmamalıdır. Yoğrulan hamur buzdolabına konularak yarım saat kadar bekletilir.
Bu arada çikolata benmari usulu eritilir. Yani bir tencereye bir su konur. Üzerine cam bir kase konur ve içine çikolatalar konularak kaynayan suyun sıcaklığı ile çikolata eritilir. Çikolata eriyince krema eklenir ve hepsinin erimesi sağlanır ve ganaj hazırlanır.
Buzdolabında bulunan karışım çıkarılır.ceviz büyüklüğünde toplar hazırlanır.Bu toplar çikolatalı sosa batırılır. Sonrasında hindistancevizi tozu ile kaplanır. Bence hepsini hindistancevizini batırmayıp bazılarını sadece çikolatalı sos ile bırakın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur.Çikolata donunca buzdolabına kaldırılır. Birkaç saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir
Benim önerim bir gün önceden hazırlayıp buz dolabında bir gece bekletmeniz. Böylece misafir geleceği güne çok iş bırakmamış da olursunuz.😊😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder