Çok lezzetli ve de sabah hazırlanıp akşama yenebilen bu turşuyu bence sizde beğeneceksiniz. Bu turşuyu ilk kez her zaman gittiğimiz balıkçıda yedim ve daha sonra internette araştırarak hazırladım. Aslında kış için hazırlamıştım ama ilk kavanoz hemen bitince dün yeniden hazırladım. Gelelim tarife
Malzemeler
- Yarım kilo sivri biber veya carliston biber
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı
Biberler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılarak büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölünür.
Su, Sirke ve zeytinyağı derin bir tencere konur ve kaynamaya başladıktan sonra biberlerin yarısı içine atılır ve ara sıra karıştırarak 2-3 dakika haşlanır. Bir kevgir yardımı ile alınarak kavanoza konur. Kalan biberlere de aynı işlem yapılır. Kavanoza konan biberlerin arasına sarımsaklar kesilerek konur.
Kavanozdaki karışım üzerine bir miktar tuz konur ve tencere de kalan su üzerine dökülür.Sıcakken kavanozun kapağı kapanır ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır.
İstediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder