17 Ekim 2015 Cumartesi
Zencefilli Çikolatalı kurabiye
Bu kurabiyeler tamda kış günleri için uygun bir kurabiye. Çünkü bana göre Zencefil soğuk kış günlerde içimizi ısıtan bir tat. Bu kez kurabiyenin içine konunca birde çikolata parçacıkları eklenince nefis kurabiyeler ortaya çıktı.
Malzemeler
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri (125 gr)
1/4 su bardağı sıvıyağ
2,5 - 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı zencefil tozu
1 paket kabartma kozu
1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Üzeri için
1 yemek kaşığı pudra şekeri biraz zencefil tozu
Yapılışı
Tüm kuru malzemeler derin bir yoğurma kabına konur. Üzerine yumurta kırılır ve bir çatal yardımı ile karıştırılır.
Üzerine eritilip soğutulan tereyağ azar azar eklenir ve çatal ile karıştırmaya devam edilir. Malzemeler iyice bir birine karışmaya başladığında hamur elle yoğurmaya devam edilir.
Güzelce yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
180 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir.
Üzeri için pudra şekeri ve zencefil tozu bir kapta karıştırılır. Fırından çıkarılan kurabiyeler sıcakken bir çay süzgeci yardımı ile üzerine hazırlanan karışım dökülür ve ılındıktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun
Püf noktası : Bu kurabiyelerin kabarık olması için iyice yoğrulması gerekiyor. Eğer fazla yoğrulmaz ise yayılacak ve cookıe görüntüsünde kurabiler olacaktır
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder