Elma, Yulaf ezmesi ve pekmezle yapılan bu minik topları Diyetisyen Dilara Koçak'ın gazete yazılarından birisinde görmüştüm. Bence diyet yaptığınız dönemlerde bir fincan sütlü nescafe ile harika olacaktır.
Malzemeler
- 2 elma
- 1 adet mandalin
- 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
- 3 çorba kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı toz fındık veya ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2-3 kaşık hindistancevizi
Yapılışı
Elmalar bir sos tenceresine rendelenir. Üzerine mandalina suyu sıkılır.Yulaf ezmesi ve toz tarçın eklenir ve 5 - 10 dakika pişirilir.
Piştikten sonra pekmez, toz fındık veya toz ceviz eklenir. soğuyuncaya kadar beklenir ve daha sonra minik toplar hazırlanır. Hazırlanan toplar hindistan cevizine bulanarak servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder