Kışın ne yazık ki soğuk algınlığı ve gribal hastalıklar artmaya başladığında genellikle bir kase sıcak çorba isteriz değil mi? Tavuk suyuna şehriye çorbasının içine çeşitli sebzeler koyarak vitamin gücünü arttırabiliriz.İşte size bir örnek.
Malzemeler
- 1 adet pırasa
- 1 adet patates
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 adet kemikli tavuk kalça
- Tuz, Karabiber
- 1 adet kurusoğan
- 3-4 dal dereotu
- 1 yumurta
- 1 limon suyu
Yapılışı
Tavuk kalça yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerine temizlenen ve bir kaç parçaya ayrılan soğan konur. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir . Su kaynamaya başladığında oluşan köpükler varsa alınır. Tavuk eti piştikten sonra kenara alınır ve soğuduktan sonra tavuk eti didiklenerek küçük parçalara ayrılır.
Başka bir tencerede ince ince kesilen pırasa çok az zeytinyağı ile kavrulur. Bir kaç dakika sonra rendelenen patates tencereye eklenir. Bir iki dakika daha kavrulduktan sonra haşladığınız tavuk suyundan 2 bardak ve normal sudan 3 bardak tencereye eklenir.
Su kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye eklenir. Didiklenen tavuk ete de eklenir ve sebzeler ve tel şehriye pişince yumurta ve limon suyu ile terbiye yapılır. Ve servis etmeden önce üzerine dereotu kıyılır ve servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder