İçinde Ayva, elma ,armut ve portakal olan bu reçel tam bir vitamin deposu. Birkaç meyvenin karışımı olan bu tip reçeller hem besleyici hemde gayet lezzetli. Bence denemelisiniz
Malzemeler
- 1 adet ayva
- 1 adet armut
- 2 adet elma
- 2 adet portakal suyu
- 2 su bardağı tozşeker
- Kabuk tarçın ve karanfil
Yapılışı
Portakal suyu sıkılır ve reçelin yapılacağı tencereye konur.
Elma, armut ve ayvanın kabukları soyulur ve rendelenerek portakal suyunun olduğu tencereye konur.
Üzerine toz şeker, bir kabuk tarçın ve birkaç karanfil eklenerek kısık ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Biraz limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatılır ve Ocak kapatılır
Ilıkken kavanozlara konur.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder