Çocuklara eğer Nar yediremiyor iseniz pelte yaparak yedirmeyi öneririm.Nar peltesi gayet lezzetli ve sağlık bir tatlı Pelte içinde yağ ve un bulunmayan bir tatlı. Üstelik hiç toz şeker koymayıp yerine 2 çorba kaşığı bal ile de bu tatlıyı yapabilirsiniz. Bir de ben şekeri mümkün olduğunca azaltarak kullanmayı sevdiğim için yarım su bardağı toz şeker kullandım ama siz kendi damak tadınıza göre isterseniz bir, iki kaşık daha toz şeker ekleyebilirsiniz
Malzemeler
- 1 su bardağı nar su
- 2 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 avuç dövülmüş ceviz
Yapılışı
Toz şeker ve ceviz dışında diğer malzemeler tencereye konur ve nişasta eriyene kadar kısa bir süre karıştırılır.
Tencere daha sonra ocağa konur ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirilir.Kıvam almaya başladıktan sonra toz şeker veya bal eklenir ve bir süre daha karıştırılır.Ocağı kapatmadan önce dövülmüş ceviz eklenir.
Kup bardaklarına pay edilir. soğuduktan sonra nar taneleri ve labne ile süslenir. Buzdolabında bir kaç saat bekletildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder