Anadolu'da , bayramlarda düğünlerde en çok pişen yemeklerden birisi de keşkek. İlk kez keşkeği Lisedeyken anneannem ile onun köyü Küçükkuyu'ya gittiğimizde orada yemiştim. Anneannemin kuzenleri yapmıştı ve kuzu eti ile yapıp ve de nohut yemeği ile birlikte servis etmişlerdi. Onun lezzetini unutamam. Şimdilerde sene de bir iki kere bende keşkek yapıyorum ama ben tavuk eti ile yapıyorum. O da gayet lezzetli ve kolay oluyor. sadece bir kaç aşamada pişirilip çok iyi şekilde dökülmesi gerekiyor.
Malzemeler
- 2 su bardağı buğday
- 2-3 parça kemikli tavuk but
- 2 kaşık tereyağı
- Su, tuz
Üzeri için
- 2 kaşık tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
Buğday bir gece önceden ıslatılır.Ertesi gün düdüklü tencereye buğdaylar konur ve üzeri örtecek şekilde su konur ve pişirilir.
Buğday piştikten sonra pişen buğdayların üzerine tavuk butlar konur. Üzerine su konur ve tavuk eti helme helme oluncaya kadar pişirilir.
Ilındıktan sonra kemikler ve deriler ayıklanır. Tereyağı eklenir, tavuk etleri ve buğday dövülerek macun kıvamına getirilir. Üzerine ayrıca tereyağı ve kırmızı biber yakılarak dökülür ve servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder