Yazın en sevilen içeceklerinden birisi de bence limonata. Daha önce bir kaç farklı limonata tarifi vermiştim. Ama severek takip ettiğim Bloger Sibel Yalçın hazırladığı bu teknik bence çok kolay, Pratik ve lezzetli bu limonatanın Orjinal tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Bu yaz bende buz dolabında sürekli limon ve portakal olacak gibi. Bu sayede canınız istediğinde donan meyveleri dondurucuda çıkarıp kesilen bilecek kıvama geldikten sonra yapımı 5 dakika hepsi bu kadar kısa :)
Malzemeler
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- 6-7 bardak su
Yapılışı
Derin dondurucuda en az 24 saat bekletilen limon ve portakal derin dondurucudan çıkarılır ve bıçakla kesilebilecek kıvama gelinceye kadar yaklaşık yarım saat bekletilir.
Meyveler 5 -6 parçaya bölünür. Blendara kesilen meyveler, toz şeker ve 1 su bardağı su eklenerek macun kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
Karışım derin bir kaseye konulan tülbent veya ince bir eleğe dökülür. ve süzülmesi beklenir. Kalan su daha süzülen bu karışımın üzerine dökülür.
Süzülen limonada sürahiye konularak soğuduktan sonra servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder