Tamda sıcak yaz günleri için çok hafif bir soğuk çorba . Gayet lezzetli ve içindeki bulgur sayesinde doyurucu. İtalyanlar bu çorbaya gaspaccio, İspanyollar gazpacho diyor. Bende soğuk domates çorbası dedim. Veya Domates çorbası salatası mı desek :) Gerçi onlar içine bulgur yerine ekmek parçaları koyarak yapıyorlar ama olsun....
Malzemeler
- 2 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- Fesleğen,nane, maydanoz
- 1 diş sarımsak
- Tuz, kekik
Yapılışı
İnce bulgur kaynar suda 5 dakika kadar bekletilir. Bu arada mutfak robotuna diğer tüm malzemeler konularak çekilir. Malzemeler püre kıvamına geldiğinde ıslanan bulgurda eklenir ve buzdolabında yarım saat bekletilerek tüm tatların birbirine karışması beklenir . Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun
Bu ölçü 1 kişiliktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder