Daha önce paylaştığım kolay mozaik pastayı bu kez biraz daha zenginleştirmek istedim ve elmları biraz pişirerek mozaik pastaya ekledim Yumuşacık ve mükemmel lezzette bir reçete ortaya çıktı. Bu tarifi kesinlikle denemenizi öneriyorum
Malzemeler
- 2 paket krema
- 2 paket sütlü çikolata
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 paket kakaolu krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı antep fıstığı
- 4 adet elma
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığıtarçın
Yapılışı
Elmaların kabukları soyulur ve küçük parçalara ayrılır.Şeker ile birlikte bir sos tenceresine konur ve tencerenin kabağı kapatılarak kendi suyu ile pişirilir.Bu arada kısa bir süre sonra tarçın konur ve elmaların daha da lezzetlenmesi sağlanır.Pişen elmalar ılınması için bir kenarda bekletilir ama soğutulmamalıdır.
Krem şanti ve 1 çay bardağı süt mikserde çırpılır ve soğuması için buzdolabında bekletilir.
Krem şanti ve 1 çay bardağı süt mikserde çırpılır ve soğuması için buzdolabında bekletilir.
Krema ve çikolatalar küçük bir tencereye konur ve çok çok ağır ateşte çikolatanın erimesi sağlanır. Burada püf noktası kremanın kaynamadan çikolatanın eritilmelidir.
Bu karışım eridikten pişen elmaların bulunduğu tencereye dökülür. Sonra ufalanan bisküviler ve dövülmüş cevizler eklenir ve karıştırılır.
Yuvarlak veya dikdörtgen bir kek kalıbının içine sera stech serilir ve üzerine bisküvili karışım dökülür ve bir spatula ile düzeltilir . Buz dolabında 3-4 saat veya derin dondurucuda 1 saat bekletilir bekletilir.
Buz dolabında iyice donan bu karışım servis edilmek üzere servis tabağına ters çevrilir ve üzeri krem şanti küçük parçalar halinde kesilen turunç reçeli ile süslenerek servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder