17 Ocak 2017 Salı
Portakallı Rezene
Rezene biz de çok sık kullanılmayan bir sebze. rezene ile ben bazen salata yapıyorum . Ama bu kez portakal ile pişirdim ve çok lezzetli oldu. Bu halini isterseniz salata olarak da tüketebileceğiniz gibi ızgara tavuk ve et yanında da servis edebilirsiniz.
Malzemeler
1 adet rezene kökü
1 adet portakal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz , karabiber, kesme şeker
Yapılışı
Rezenenin en dış kabuğu kirli ise ayıklanır yıkanır ve büyüklüğüne göre 4 veya 6 parçaya bölünür. Isıtılan zeytinyağına rezeneler dikkatlice dağıtmadan dizilir. Önce bir tarafı sonra diğer tarafı hafifçe kızartılır.
Üzerine 1 adet portakal suyu (yaklaşık yarım su bardağı kadar) ,tuz, karabiber ve toz şeker eklenir kapağı kapatılarak pişirilir.
Ilık olarak servis edilir.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder