Portakal reçeli biraz vakit alan bir reçel. Vakit almasının sebebi ise acı suyunun çıkmasi için portakalların bir kaç kez kaynatılması. Babaannem bu reçeli çok yapardı. Gerçi o portakalları dilimleyerek yapardı ama ben yemesi daha kolay olması için küçük parçalar halinde yaptım. Geçen gün manavda iri ve kalın kabuklu portakalları görünce hemen 3 tane aldım ve eve gelir gelmez yaptım.
Ayrıca ben şeker ve suyu bire bir ölçülerde kullandım ama siz isterseniz suyu yarı yarıya azaltabilirsiniz. O zaman biraz daha koyu bir reçel olacaktır.
Malzemeler
- 3 adet kalın kabuklu portakal
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Karanfil
- 1/2 limon
Yapılışı
1-Portakalların kabukları iyice yıkandıktan sonra rendenin ince tarafı ile rendelenir.
2-Tüm portakalları rendeledikten sonra içi su dolu bir tencerede yaklaşık 5- 10 dakika kaynatılır ve bu su dökülür. Bu işlem 3-4 kez tekrar edilir. Böylece portakalın acı suyu çıkarılmış olur.
3-Portakallar soğuduktan sonra küçük parçalara ayrılır.
4-Su ve şeker 5-6 dakika kaynatılır ve küçük parçalara ayrılan portakallar ve karanfil eklenir.
5-20- 25 dakika kaynadıktan sonra limon sıkılır ve bir parça daha kaynatıldıktan sonra işlem sonlandırılır.
6-Ilındıktan sonra kavanozlara konulur.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder