Zeytin ezmesi ile yapılan bu poğaça yapımı pratik ve lezzeti süper. Klasik poğaça görünümünde de değil. Zeytin sevmeyen çocuklarında bu sayede zeytin yemesi sağlayabilirsiniz.
Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 yumurta + 1 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 bardak un + 1 su bardağı kepekli un veya tam buğday unu
- Tuz,
- 3-4 yemek kaşığı zeytin ezmesi
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
1- Tereyağı eritip soğutulur,
2-Zeytin ezmesi dışındaki tüm malzemeleri bir kapta elimizle karıştırarak yoğurulur, Gerekirse yarım su bardağı daha un ekleyebilirsiniz. Bu hamur kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur olmaktadır,
3-Hamur ikiye bölünerek bir merdane yardımı çok ince olmayacak şekilde açılır ve üzerine bir miktar zeytin ezmesi sürülür.
4-Açılan hamur rulo şekline getirilir ve küçük parçalar halinde kesilir. Diğer hamura da aynı işlem yapılır.
5-Kesilen hamurlar yağlı kağıt serilen fırın tepsisine konur ve üzerine yumurta sürülerek 180 derecede 20 -25 dakika pişirilerek servis edilir..
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder