3 Mart 2015 Salı
Kremalı Kaşar Peynirli Poğaça
Kremalı bu tarifi görünce hemen denemek istedim. Gayet güzel, yumuşacık bir poğaça oldu. Ayrıca ertesi güne kaldığında bile yumuşaklığını kaybetmiyor.
Malzemeler
1 paket krema ( 200 gr)
1/4 su bardağı sıvıyağ
4 - 4,5 su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı
1-Yumurtanın beyazı ve sarılı ayrılır. (Sarısı daha sonra poğaçanın üzerine sürülecek.)
2- Krema, yumurtanın beyazı,yoğurt, sıvıyağ bir çırpma teli ile çırpılır.
3-Bu sıvı karışıma rendelenen kaşar , elenmiş un ve kabartma tozu eklenir ve hamur yapılır.
4-Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlanır ve fırın tepsisine dizilir.
5- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede 25-30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder