Geriye dönük baktığımda bulgur pilavı ile yapılan farklı tarifleri ne çok paylaştığımı gördüm:) Bulgur bizde pirinç pilavından daha sık pişirildiği için farklı sebzeler ile güzel tarifler geliştiriyorum. Sebze sevmeyen çocuklar için de önereceğim bir tarifi denemenizi öneririm.
Malzemeler
- 10-15 yaprak pazı
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı su
- Tuz, Karabiber , Zeytinyağı
Yapılışı
1-Pazılar yıkanır ve ince ince kıyılır, Soğanlar yemeklik doğranır ve havuç rendenin iri tarafı ile rendelenir .
2-Doğranan soğanlar 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2-3 dakika kavrulur.Buna rendelenen pazı ve havuç eklenir birkaç dakika daha kavrulur.
3-Kavrulan sebzelere bulgur eklenerek kavurma işlemine devam edilir . Daha sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir ve servise sunulur.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder