Keklerin içinde sebzeleri kullanmayı seviyorum. Mısır unlu bu kekin içinde pırasa kullanmamda bu yüzden ::)) Özellikle kahvaltı sofralarında ya da beş çayında öneririm. Ya da çocuklar okuldan geldiğinde bir bardak ayran ile güzel bir akşam üzeri atıştırmalığı olacaktır.
Malzemeler
3 adet pırasa
2 adet yumurta
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz, Kabartma tozu, pul biber, dereotu
Yapılışı
1- Pırasa bir yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulur ve soğumaya bırakılır. (Yaklaşık 8-10 dakikalık bir kavurma yeterli olacaktır. Çok pişirmeyin çünkü kekin içinde de pişecektir.)
2-Bir çırpma kabında yumurta ve şeker çırpılır.
3-Bu karışıma süt ve sıvı yağ eklenir. Başka bir kapta elenen un , mısır unu ve kabartma tozu eklenir.
4-En son olarak ufalanmış peynir, soğuyan pırasa ve pul biber eklenerek karıştırıldıktan sonra dikdörtgen bir fırın kabına dökülür.
5-180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilerek servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder