Patlıcan sevilen sebzelerden birisi. Köfteyi de sevmeyen yok gibi o zaman ikisinin bir arada olduğu bu yemeği sanırım pek çok kişi sevecektir.
Malzemeler
- 4 adet uzun ve kalın patlıcan
- 3 adet domates
- 2-3 adet biber
- 4-5 diş sarımsak
- 300 gr kadar kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı galete unu veya ekmek kırıntısı
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, kekik kimyon
Yapılışı
Patlıcanlar yıkanır ve uzunlamasına ince ince kesilir. Tuzlu suda biraz bekletilir .
Kıyma, yumurta, ekmek kırıntısı,tuz ,karabiber,kekik , kimyon ve sarımsakların 2 tanesi eklenir ve yoğrulur. Hazırlanan köfte harcı uzun silindirler haline getirilir ve bir kenarda bekletilir.
Kurulanan patlıcanlar çok iyi ısıtılmış sıvıyağ ile kızartılır . Köfteler biraz kızartılır. Ilınan patlıcanlara köfteler sarılır ve fırın kabına dizilir. Domates ve kalan sarımsaklar rendelenir, biberler ince ince kesilir ve birbirleri ile karıştırılır.
Hazırlanan domatesli karışım fırın kabındaki patlıcan ve köftelerin üzerine yayılır ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirilerek servis edilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder