Bir kaç gündür buzdolabında duran şeftaliler ile yumuşacık bir kek yaptım. Bence Şeftalinin yoğun tadı bu keke çok yakışıyor. Şeftali mevsimi geçmeden bence bu keki yapın.
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 3/4 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin veya 1 çorba kaşığı vanilya özütü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2-3 adet şeftali
Yapılışı
Şeftaliler yıkanıp ayıklanır ve küçük parçalara ayrılarak 2 yemek kaşığı toz şeker ile derince bir sos tenceresinde 5-10 dakika pişirilir. Altının kapatılacağına yakın tarçının bir kısmı eklenir. Ilınması için bir kenara konur.
Bir çırpma kabında kalan toz şeker, yumurta çok iyi çırpılır.Çırpılan yumurtaya sıvıyağ ve süt eklenir Biraz daha çırpılır.
Bu karışıma un, kabartma tozu , kalan tarçın ,vanilin veya vanilya özütü eklenir ve çok kısa karıştırılır.
Soğuyan şeftaliler de eklenir ve bir spatula ile karıştırılarak; yağlanmış 26 cm lik yuvarlak bir kek kalıbına dökülür
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 -35 dakika süre ile pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder