İster pazar sabahı kahvaltı için isterseniz de beş çayının yanında bu pratik böreği hazırlayabilirsiniz. Ben ıspanak ile hazırladım ama patates veya başka malzemeler ile de bu börek hazırlanabilir.
Malzemeler
- 2 yufka
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı maden suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 200 gr ıspanak yağrağı
- 100 gr beyaz peynir
Yapılışı
Bir yufka yağlanan teflon tavaya serilir ve kenarları dışarı sarkar. Bu arada yumurta,süt, maden suyu ve zeytinyağı derin bir kasede çırpılır. tavadaki yufkanın üzerine biraz sıvı karışım sürülür.
Diğer yufkanın yarısı didiklenir ve teflon tavaya konur üzerine biraz sıvı karışım dökülür.
Üzerine ıspanak yaprakları elle koparılarak serpilir. Beyaz peynir rendelenir.
Diğer yufka üzerine didiklenir. Sıvı karışım dökülür. Kenarlardan sarkan yufka da üzerine düzgünce yerleştirilir. Orta kısık ateşte 20 dakika kadar alt üst ederek pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder