Bu hafta pazardan aldığım alabaş ile dün bir salata yapmıştım. Bugün ise kalan 2 tane alabaş ile zeytinyağlı bir yemek yaptım. Mandalina suyu bence bu yemeğe çok yakıştı. Alabaşın ne kadar yararlı olduğunu dün paylaşmıştım. Bu yüzden zeytinyağlısını da yapmanızı öneririm.
Malzemeler
- 2 adet alabaş
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet mandalina
- Tuz, zeytinyağı
Yapılışı
Kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve ısınan zeytinyağı içinde kavrulur. Rengi dönmeye başladıktan sonra küçük doğranan havuç eklenir ve kısa bir süre daha kavrulur.
Ayıklanan ve küçük parçalara ayrılan alabaş eklenir, Mandalina suyu sıkılır ve eklenir.
1 çay bardağı kadar da su konur, tuzu eklenir ve orta ateşte 20 - 25 dakika kadar pişirilir.
Ilık veya soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder