Sayfalar

20 Temmuz 2016 Çarşamba

Kirazlı Kek






Severek takip ettiğim sevgili şef damlanın sayfasında görmüştüm bu keki. Evde alınan kirazlar birkaç gün dolapda kalınca da hemen bu keki yapmak istedim. Gerçi benimkinin görüntüsünün onun yaptığı ile alakası yok ama olsun. Tadı mükemmel oldu. Bence denemelisiniz. Orjinal haline buradan ulaşabilirsiniz.


Malzemeler


  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 + 1/3 su bardağı yoz şeker
  • 3 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı süt
  • 250 gr kiraz
  • 1/2 su bardağı damla çikolata


Yapılışı

Toz şker ve tereyağı mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Bu karışıma yumurtalar birer birer kırılarak çırpmaya devam edilir.

Un,kabartma tozu ve vanilin elenerek  yumurtalı karışıma eklenir. Süt ekleneir ve çok kısa bir süre daha çırpılır.

Damla çikolata eklenir bir spatula ile karıştırarak hamura eklenir.

22 veya 24 cm lik yuvarlak kek kalıbına hamur dökülür.Üzerine çok sıkı bir şekilde kiraz dizilir. Çünkü aralıklı dizerseniz benim gibi sıkı sıkı dizerseniz sef damlanın yaptığı gibi oluyormuş.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 -35 dakika kadar pişirilir. Ben sıcakken fırından çıkar çıkmazda üzerine biraz çikolata serptim. isterseniz sizde biraz serpebilirsiniz

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder