Sayfalar

13 Temmuz 2016 Çarşamba

Nohutlu Zeytinyağlı Patlıcan




Bazı zeytinyağı yemekleri son zamanlarda nohut ile pişirmeyi seviyorum. Ispanak ve kabağı nohut ile pişirmiştim ama patlıcanı denemek hiç aklıma gelmemişti. Birkaç gün önce Derya Baykal'ın televizyon programında Şefika Günyel bu yemeği yapınca ben de hemen ertesi gün yaptım. Sanırım bundan sonra sıklıkla yapacağım. Ama küçük bir sorun oldu ve ben ertesi gün yaptığımda içine kuru nane ve nar ekşisi koyduğunu unuttum ve koymadım.Bir daha ki yapışımda onları da ekleyeceğim. Siz orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.


Malzemeler


  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 büyük soğan
  • 3-4 adet domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 adet kesme şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut


Yapılışı

Patlıcanlar alacalı olarak soyulur. İri küp şeklinde kesilir ve tuzlu suda 15- 20 dakika kadar bekletilir.

Soğanlar piyazlık olarak doğranır. Domates küp şeklinde doğranır. Sarımsak ayıklanır.

Bekletilen patlıcanlar sıkılarak  yarısı büyük bir tencereye alınır. Doğranmış soğan ve domatesin yarısı üzerine konur. Üzerine kalan patlıcanlar, soğan ve domates eklenir. Sarımsaklar konur. Tuz , kesme şeker ve sirke konur.Üzerine nohutlar eklenir.Yarım çay bardağı su eklenerek pişirilir.

Pişen yemek tencerede soğuduktan sonra servis tabağına alınır. İster ılık ister soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder