Sayfalar

11 Temmuz 2016 Pazartesi

Kıymalı Kol böreği




Börek bizim mutfaklarımızda en sevilen lezzetlerden birisi. Ve iyi bir böreğin en önemli sırrı yufkası. Eğer siz de benim gibi kendiniz evde yufka açmıyor iseniz mutlaka iyi bir yufka almalısınız. Ben genellikle böreği sıvıyağ ile yapardım ama bu kez tereyağ ile yaptım ve de tereyağ ile kıymanın uyumu   mükemmel oldu.

Malzemeler


  • 2 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı eritilmiş  tereyağı
  • 1 su bardağı süt


Yapılışı

Öncelikle iç harcı hazırlanır. Bunun için soğanlar yemeklik olarak doğranır ve kavrulur. Daha sonra kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Kavurma işlemi bittiğinde ocak kapatılır ve ince kıyılmış maydanozlar eklenerek hazırlanan iç harç bir kenarda soğumaya alınır.

Bir kapta 2 yumurta bir çatal yardımı ile çırpılır. Buna eritilmiş ve soğutulmuş tereyağ eklenir. Süt eklenerek çırpmaya devam edilir.

Yufkalar ortadan ikiye bölünür. Bölünen yufkalardan bir tanesi tezgaha yayılır ve üzerine hazırlanan yumurtalı sosun bir kısmı sürülür. Sonra yufkanın uzun kenarına iç harç konur ve tüm yufka gevşek olmayacak şekilde sarılır.

Fırın kabının ortasına gül şeklinde konur. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır ve fırın kabının ortasındaki yufkanın etrafına sarılır. En üstüne kalan sos sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılan fırında 25 - 30 dakika kadar pişirilir .

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder