Bu börek için su ve yağ ile bir sos ile hazırlanıyor ve daha sonra derin dondurucuda 2-3 haftaya kadar saklanabiliyor. Böylece müsait zamanınızda hazırlayıp dondurucuya attığınızda misafir geleceği zaman hemen çıkarıp pişirebilirsiniz.Ben aşağıda iç malzemesini kıymalı/patatesli olarak hazırladım ama peynirli, sade patatesli, ıspanaklı olarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı su
- 125 gr margarin
İç harcı için
- 1 adet kuru soğan
- 200 gr kıyma
- 1 adet patates
- Tuz , Karabiber
Yapılışı
1- Soğan yemeklik olarak doğranır ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile rengi biraz dönünceye kadar kavrulur
2-Buna kıyma eklenir ve kıyma pişinceye kadar 10-15 dakika daha kavrulur, Tuz ve karabiber eklenir.
3-Kıyma piştikten sonra bir adet patates çiğ olarak rendelenir ve 2-3 dakika daha tüm malzemeler kavrulur ve soğumaya bırakılır.
4-Yufka bütün olarak tezgaha yayılır.Yufka önce dörde sonra sekize bölünür ve soğuyan iç harç yufkanın geniş kenarlarına konur ve sigara böreği yapar gibi sarılır.
5-Eritilen margarin ve su derince bir kaseye konur . Sarılan börekler bu margarinli ve sulu karışıma sokulup 2-3 saniye bekletilir ve çıkarılarak düz bir servis tabağına konularak derin dondurucuya konur. Yarım saat kadar bekletilir ve hafif donunca buz dolabı poşetlerinin içine konur ve derin dondurucuda en az 1 gün bekletilir. ( İsterseniz 2-3 hafta da bekletebilirsiniz)
6-Pişireceğiniz zaman dondurucudan çıkarılır ve açılması beklemeden yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek 20- 25 dakika pişirilerek servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder