Kahvaltıda hellim kızartmasını severek yemekteyiz. Ancak Ece Zaim'in televizyon programında hellimi domates ile pişirdiğini görünce bende denemek istedim. Hellimi farklı şekilde yapmak isteyenler için denemelerini öneririm
Malzemeler
- 4-5 dilim hellim
- 1-2 adet domates
- Kekik, zeytinyağı
Yapılışı
1- Domatesler halka olarak doğranır ve bir tavaya tek sıra halinde dizilir.
2-Üzerine kekik ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ konulur. Ve üzerine kabak kapatılarak 5 dakika kadar çok kısık ateşte pişirilir.
3-Domatesler piştikten sonra üzerine hellim dizilir ve 1-2 dakika pişirilir.Daha sonra hellimler ters yüz yapılır ve 1 dakika daha pişirilerek servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder