22 Nisan 2015 Çarşamba
Patates ve Pırasalı Çorba
Patates ve pırasa ile yapılan bu çorbanın içinde ayrıca bulgur ve tavuk eti de var. Tadı son derece lezzeti denemenizi öneririm
Malzemeler
1 adet tavuk göğüs
1 adet pırasa
1 adet patates
Yarım çay bardağı bulgur
Tavuk suyu
Zeytinyağı
Maydanoz
Tavukları haşlamak için kuru soğan, havuç ve kereviz sapı
Yapılışı
1-Bir adet tavuk göğsünü bir tencereye koyun. Üzerine ayıklanmış ve büyük parçalara ayrılmış soğan, havuç ve kereviz saplarını ekleyin. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyarak orta ateşte 45 dakika ile bir saat arasında pişirin ve soğumaya bırakın.
2-Bir yemek kaşığı zeytinyağını başka bir tencereye koyun. Yağ ısındıktan sonra ince ince doğranmış pırasaları ekleyerek kavurun. Bir kaç dakika sonra tavla zarı büyüklüğünde doğranmış patatesleri de ekleyin.
3- Üzerine soğuduktan sonra küçük parçalara ayırdığınız tavuk eklerini ve bulguru koyduktan sonra 3 bardak tavuk suyu 3 bardak da normal su koyarak çorbanızı pişirmeye başlayın. Pişen çorbanın üzerine doğranmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder