Bir süreden beri kavun reçeli yapmayı aklıma takmıştım ama bir türlü yapmaya fırsat olmamıştı. Bu kez aldığımız bu kokulu kavunun tadı lezzetsiz olunca bu kavundan reçel yapmak kaçınılmaz sondu:) Bence sizde özellikle tatsız kavunlar ile reçeli yapabilirsiniz. Böylece kavun da değerlenmiş olur.Bence sert ve kokulu kavunlar ile bu reçel çok güzel oluyor.
Malzemeler
- 1,5 kilo kavun
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım limon
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı
1- Kavun ayıklanır ve küçük parçalara ayrılır.Bir tencereye konur ve üzerine toz şeker dökülerek 1-2 saat beklemeye alınır.
2-Sürenin sonunda tencere ocağa konur ve reçel pişirilmeye başlanır. Reçel kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra kavunlar bir kevgir yardımı ile tencereden alınır ve bir derin kaba konur.
3-Tencerede kalan şekerli kavun suyu 15 - 20 dakika kadar kaynatılır ve şerbet kıvamına yakın bir hal alır.
4-Bu şerbete kavunlar yeniden atılır ve 5 dakika kadar birlikte kaynatılır. Sürenin sonunda limon tuzu ve limon suyu eklenir, Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır.
5-Soğumaya bırakılan reçel eğer hala sulu bir kıvamda ise ocağın altı yeniden açılır ve 5 dakika daha kaynatılır ve ocak yeniden kapatılır. Tencerede ılınan reçel kavanoza konulur ve soğutulur.
Püf noktası: Ilınan reçelin yeniden kaynatılması sayesinde reçel biraz daha kıvam alacaktır. Ben bu işlemi kabak tatlısında da yapıyorum. O zaman şerbet biraz daha ağdalı bir hal alıyor.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder