Beni biliyorsunuz, yulaf ile pek çok tarif yapıyorum. Bu kez tarifim Dilara Koçak'ın Afiyetle Diyet Tarifleri kitabından Yulaflı kurabiye. Ben çok az bir değişiklik yaptım :) ve evde kabartma tozu bittiği için yarım çay kaşığı karbonat koydum. Kuru erik yoktu onun yerine kuru üzüm koydum. Bir de ekstra 1 çorba kaşığı dut pekmezi ilave ettim. Bence pekmez bu tip kurabiyelere çok yakışıyor.
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 kase yulaf ezmesi
- 1 kase yaban mersini,kuru kayısı ve kuru üzüm karışımı
- 1 paket vanilya (ben 1 tatlı kaşığı vanilya özütü koydum )
- 1 çay bardağı yoğurt (O light yoğurt diyordu)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (ben fındık yağı kullandım)
- 2 çay bardağı kepekli un
- Tarçın
Yapılışı
1-Yumurta, sıvı yağ, yoğurt bir tel çırpıcı ile çırpılır
2-Pekmez ve kepekli un eklenerek karıştırmaya devam edilir,
3-Kabartma tozu (veya karbonat) yulaf ezmesi ve kuru meyve karışımı eklenir. Vanilya eklenerek elle yoğrulur. (yumuşakça bir hamur oluyor)
4-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir çorba kaşığı ile dökülür ve 180 derecede 15-16 dakika pişirilir
Bu ölçüler ile ben 15 adet kurabiye hazırladım ama kitapta 20 adet hazırlanıyordu . 20 adet kurabiye için her bir kurabiye 85 kalori olarak verilmiş.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder