Bizim evde yazın buz dolabında mutlaka soğuk bir içecek bulunuyor. Bu ya bir buzlu çay yada mevsim meyveleri ile güzel bir meyve suyu. Buzlu çayı çok yapınca da insan farklı tatlar ile lezzetlendirmek istiyor. Bu kez yaptığım şeftalili buzlu çayda şeftalileri pişirerek yaptım ve aroması çok daha güzel oldu. Çok az vakit harcayarak böyle yapmanızı öneririm.
Tabii şeker miktarı damak tadınıza kalmış.Ben çok şekerli sevmediğim için az koyuyorum ama siz daha fazla koyabilirsiniz. Yada hiç şeker koymayıp bal ekleyebilirsiniz. Bal ile de çok güzel oluyor
Malzemeler
- 2 su bardağı demli çay
- 5-6 su bardağı su
- 2 orta boy şeftali
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- Kabuk tarçın
- Süslemek için nane ve şeftali
Yapılışı
1-Çay demlenir ve bir kenarda soğumaya bırakılır.
2-Şeftaliler yıkanır ve 7-8 parçaya bölünür. Şeftaliler, su ve kabuk tarçın 15 dakika kadar kaynatılır ve daha sonra şeftaliler bir kevgir yardımı ile tencereden alınır.
3-Kalan şeftali suyu ve çay ; bir şişe veya sürahiye konur. Yarım limonun suyu eklenir ve buz dolabında soğumaya bırakılır.
4-Servis edilirken şeftali parçaları, buz ve nane eklenir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder