Bu sıcaklarda genellikle zeytinyağlı yemekler pişiriliyor. Sofra dergisinde gördüğüm bu tarifi hemen denemek istedim. Gayet hafif bir yaz yemeği.
Malzemeler
- 1 su bardağı kuru börülce
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 4-5 adet taze soğan
- Yarım su bardağı badem
- 2-3 diş sarımsak
- Zeytinyağı, tuz ve karabiber
Yapılışı
1-Kuru börülce bir akşam önceden ıslatılır ve ertesi sabah yarı yarıya pişirilir. (Yemek olarak da pişeceği için tam pişirilmemelidir.) (Yada bir gece önceden ıslatmak yerine en az 3-4 saat suda bekleterek de pişirebilirsiniz.)
2-Bademler sıcak suda 15 dakika bekletilir ve dış kabukları temizlenir.
3-Kırmızı biberin sapı ve tohumları çıkarılır, içindeki beyaz kısımlar çıkarılır ve ince ince jülyen olarak doğranır.
4-Bir tencerede zeytinyağ ısıtılır ve biberler 1-2 dakika kavrulur. Buna ince kıyılmış sarımsak, bademler ve uzun kesilmiş taze soğanlar da eklenir ve bir dakika daha çevrilir.
5-Börülceler de bu karışıma atılır ve üzerini örtecek kadar su eklenir Bu arada yeteri kadar tuz ve karabiber eklenir.
6-Börülceler yumuşayıncaya kara pişirilir. Ilık veya soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder