Enginar son derece sağlıklı bir sebze . Bence mevsiminde çokça tüketmeliyiz. Bu salata son derece kolay. Eğer İzmir'deyseniz enginar alınır ve ayıklanır. Ama İstanbul'da yada enginarın ayıklanarak satıldığı bir yerdeyseniz ayıklamaya da gerek kalmıyor :)
Malzemeler
- 3 adet enginar
- Yarım limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Dereotu
Yapılışı
1-Ayıklanmış olan enginarlar küçük bir tencereye konur ve üzerine geçecek kadar su konularak 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar haşlanır. Çok pişmiş isterseniz süreyi bir daha uzatabilirsiniz.
2-Pişen ve soğuyan enginarlar. Bir servis tabağına ince ince doğranır. Üzerine zeytinyağ ve limon dökülür.Dereotu eklenerek servis edilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder