Yine yulafla hazırlanan çok güzel bir kahvaltılık. Aslında üst süslemesi ile görüntü olarak sanki aşure, alt dokusu ise kakaolu puding :) . Bu yüzden de günün diğer saatlerinde tatlı olarak servis edebilirsiniz. Ama bu tatlının içinde rafine şeker yok. Meyve şekeri ile tatlandırıyoruz.
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (Ben Eti Yulaf Ezmesi kullanıyorum)
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 2 adet hurma
- 2 adet kuru kayısı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2-3 adet ceviz
Yapılışı
1-Bir sos tenceresine süt, yulaf kepeği, kakao ve tarçın konur.Bir adet hurma ve bir adet kuru kayısı tavla zarı büyüklüğünde doğranır ve bu karışıma eklenerek sürekli karıştırarak pişirilir.
2-Piştikten sonra bir kaseye alınır.Ilındıktan sonra dövülmüş ceviz ve ufuk parçalara ayırılmış diğer hurma ve kuru kayısı konularak afiyetle yenir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder