Domates çorbasına bu kez un yerine güzel yapamadığım için fazla yenmeyen domatesli pilav ile hazırladım.Aşağıda ertesi güne kalan pilav ile nasıl yapılacağını anlattım ama eğer un ile yapmak isterseniz soğanları kavrulduktan sonra domatesleri atmadan önce 1-2 çorba kaşığı un koyarak onunla kavurup sonra domatesi ekleyerek de bu çorbayı yapabilirsiniz
Malzemeler
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 büyük boy domates
- 3 çorba kaşığı pilav
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- İsteğe bağlı 2 -3 yaprak reyhan
Yapılışı
1- Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve ısıtılmış zeytinyağı ile kavrulur. Bir süre sonra buna 2-3 parçaya bölünmüş sarımsak eklenir.
2-Soğan ve sarımsaklar kavrulduktan sonra doğranmış domatesler eklenir ve 1-2 dakika daha kavrulur.
3-Üzerine pilav, tavuk suyu ve normal su konularak 10-15 dakika orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra blendardan geçirilir ve 2-3 yaprak reyhan çok ince doğranır.
4-İsterseniz rende kaşar veya kruton ile servis edilir. Kruton tarifine http://ozlemdenlezzetler.blogspot.com.tr/2015/07/kruton-nasl-yaplr.html ulaşabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder