Şekerpare çok sık yaptığım bir tatlı değil ama Ramazanda tatlı daha çok yeniliyor .Bu yüzden bu kezde şekerpare yaparak sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 125 gr tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
Şerbeti için
- 3 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
Süslemek için tane fındık
Yapılışı
1-Un, pudra şekeri , irmik ve kabartma tozu hamurun hazırlanacağı kaseye elenir.
2-Üzerine küçük parçalara ayrılmış ve oda sıcaklığındaki tereyağ ve yumurta eklenerek güzelce yoğurulur.
3-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve düzgünce elde yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur. Üzerine istenirse fındık konularak fırına verilir ve 180 derecede 30-35 pişirilir.
4-Toz şeker ve su bir tencereye konur ve 10 -1 5 dakika kaynatarak şerbeti hazırlanır.Sürenin sonuda yarım limon sıkılarak soğumaya bırakılır.
5-Pişen şekerpareler bir borcama alınır ve sıcak şekerparelere soğuk şerbet dökülür. Şekerpareler şerbeti çekip soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder