Sayfalar

30 Temmuz 2015 Perşembe

Kabaklı tepsi böreği




Yazın bence börekler bile daha hafif olmalı. Bu yüzden ben sıkça farklı sebzeler ile börek yapıyorum. Bu kezde tarifim kabaklı bir börek

Malzemeler


  • 3 adet kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 3 adet yufka
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 100 gr beyaz peynir


Yapılışı

1-Öncelikle soğanlar yemeklik olarak doğranır ve 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulur. Kavrulan soğanlara kabak eklenir ve 15 dakika kadar kavurmaya devam edilir. Kabaklar pişince soğumaya bırakılır.

2-Yumurta, süt,su ve kalan sıvıyağ karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır.

3-Tepsi bir kaşık sıvı yağ ile yağlanır ve üzerine kenarlardan sarkacak şekilde bir yufka yayılır. (ben 30 cm lik kare borcam kullandım). Biraz sos dökülür.Bir yufka didiklenerek yarısı sosun üzerine dökülür.üzerine sos ve  birinci yufkanın kalan yarısı konur. Üzerine soğuyan kabaklar ve peynir dökülür.

3- Diğer yufkada didiklenir ve yarısı kabakların üzerine konur. Üzerine sos ve kalan didiklenen yukfa konur. Yine sos dökülür. kenarlardan sarkan yufkalardan düzgünce tepsiye alınır ve Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-40 dakika kadar pişirilir.

Ilık olarak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder