Yemek yapmayı bu kadar çok seven birisi olarak yaparken en çok zorlandığım şeylerden birisi de sütlaç idi. Yıllarca sütlacı ya çorba kıvamında yada pilav kıvamında yaptım:) Ama son zamanlarda kardeşimden aldığım ölçüler ile yaptığım sütlaç tam kıvamında oluyor. Bu yüzden artık sizlerle de paylaşabilirim :)
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
- 2 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı toz şeker
- Süslemek için tarçın
Yapılışı
1-Pirinç ve su sütlacın yapılacağı tencereye konur ve kısık ateşte pişirilir. Eğer pişmez ise biraz daha sıcak su koyup pirinçlerin pişmesi sağlanır.
2-Pirinçler piştikten sonra süt ve pirinç unu eklenir ve sürekli karıştırarak karışımın hafif kıvam alması sağlanır.
3-Kıvam aldıktan sonra toz şeker eklenir ve 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra servis kaselerine pay edilir ve soğuduktan sonra tarçın ile süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder