Bulgur pilavına farklı bir tat katmak isterseniz patlıcan ile yapmanızı öneririm.
Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 küçük soğan
- 1 orta boy domates
- 2 orta boy patlıcan
- 1 adet biber
- 2 su bardağı su
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
1-Patlıcanlar alacalı olarak soyulur ve küp olarak kesilir ve tuzlu suda biraz bekletilir.
2-Yaklaşık 15 dakika bekletildikten sonra iyice süzülür ve kurulanır.
3-Tencereye yağ konur ve ısıtıldıktan sonra kavrulur. (Ben beş dakika kadar kapağı kapalı sonra kapağını açarak kavuruyorum)
4-Kavrulan patlıcanlar bir kaba alınır.
5-Tencereye yine biraz yağ konur önce soğanlar kavrulur.Sonra biberler ve domatesler eklenerek kavurmaya devam edilir.
6-Kavrulduktan sonra üzerine su eklenir ve su kaynadıktan sonra bulgur eklenir.Patlıcanlar eklenir ve piştikten sonra ılık veya soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder