Yazın cacık bence ev sevilen lezzetlerden birisi. Farklı sebzeler ile lezzetlendirilen cacık yanında birde bulgur pilavı varsa bence zaten başlı başına öğün oluyor ve başka yemek yapmaya gerek kalmıyor. Birde ben cacığı yoğun sevdiğim için ekstra su koymuyorum ama eğer siz sulu severseniz bu ölçülere yarım su bardağı su veya sulanan yoğurt suyu varsa onu koyabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 kase yoğurt
- 10-15 dal semizotu
- 2-3 diş sarımsak
- Süslemek için dereotu ve zeytinyağı
Yapılışı
1-Yıkanan semizotlarının uç kısımları ayıklanır ve bir kenara ayrılır. (ben sap kısımlarını kullanmıyorum)
2-sarımsaklar havanda dövülür ve yoğurda eklenerek karıştırılır. Semizotu eklenir ve servis edilecek kaplara alınır.
3-Dereotu ve zeytinyağı ile süslenerek servis edilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder