Şehriye genellikle pirinç pilavının içinde yardımcı eleman olarak kullanılıyor. Ama bu kez sadece şehriye ile yapılan bir pilavı sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 büyük domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
1-Domatesler küp küp kesilir. Biberler ince olarak doğranır ve bir kenarda bekletilir.
2-Tencereye zeytinyağ konur ve ısındıktan sonra arpa şehriye dökülerek , şehriyenin hafif rengi dönünceye kadar kavrulur.
3-Şehriyenin rengi döndükten sonra domates ve biber eklenerek bir kaç dakika daha kavrulur. Ve sular eklenerek pişirmeye bırakılır. Bu aşamada istenirse bir kaç yaprak fesleğen doğranır. Suyu tamamen çekip piştikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder