17 Haziran 2015 Çarşamba
Patatesli Tuzlu Kek
Patatesli bu kek az malzeme ile mükemmel lezzete ulaşabileceğiniz tariflerden birisi.Beş çaylarında ya da hafta sonu kahvaltılarında çabucak hazırlayabileceğiniz bir kek.
Malzemeler
1 büyük yada 2 küçük patates
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
Yapılışı
1-Yumurta,Yoğurt ve sıvı yağ bir tel çırpıcı ile çırpılır.
2-Karışım homojen hale geldikten sonra elenmiş un ve kabartma tozu eklenir.
3-Patatesler minik tavla zarından küçük kareler halinde kesilir ve hamura eklenir. Bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
4-Yağlanmış kek kalıbına hamur dökülür ve 180 derecede 35-40 dakika pişirilir. Ben 25 X 25 bir kek kalıbı kullandım.
ılındıktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder