Mantar çorbası bizim evde sık yapılan çorbalardan birisi.Hazır çorba yerine bu çorbayı yapmanızı öneririm .Hazır çorbayı yapmak 5 dakika ise bunu yapmak 10 dakika :) Aradaki fark Mantarların doğranması ve 3-5 dakika kavrulması :)
Malzemeler
- 150 gr mantar (10-15 adet)
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Yapılışı
1-Mantarlar bir kağıt peçete ile temizlenir ve ince ince doğranır
2-Bir tencereye zeytinyağı veya tereyağı konur ve ısındıktan sonra mantarlar eklenir.
3-Mantarlar 2-3 dakika kavrulduktan sonra un eklenir ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edilir. (Bu aşamada un mantarlara yapışacak ama sorun değil daha sonra suyunu koyunca düzeliyor)
4-Sürenin sonunda su ve tavuk suyu eklenir ve 5-6 dakika daha sürekli karıştırılarak çorba pişirilir ve servis edilir.
Diğer bölümünde tarifi verilen tavuk suyunuz yok ise suyu 4 bardak yapıp tavuk bulyon kullanabilirsiniz. Ama ben tavuk suyunu evde yapıp derin dondurucuya atmanızı öneririm.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder