Enginar bu mevsimin en güzel sebzelerinden birisi bu kez onu tavuk ve mantarla yaptım.Gayet lezzetli oldu.
Malzemeler
- 3 adet enginar
- 2 adet tavuk kemiksiz kalça
- 8-10 adet mantar
- 4-5 diş sarımsak
- Kekik, tuz, karabiber
- 100 gr rende kaşar
Yapılışı
1-Temizlenmiş ve çanak haline getirilmiş enginarlar derin bir tencerede yaklaşık 20 dakika kadar haşlanır.
2-Kuşbaşı kesilmiş tavuk eti ve sarımsaklar biraz zeytinyağ ile kavrulur.
3-Bunlar kavrulduktan sonra mantarlar eklenir ve kavurmaya devam edilir.Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırılır ve piştikten sonra ılınması için bir kenarda bekletilir.
4-Haşlanan ve ılınan enginarlar bir fırın tepsisine alınır. Üzerine ılınan tavuklu ve mantarlı karışım bolca konur. Bununda üzerine rende kaşar konularak fırına verilir.
5-170 derece fırınca kaşarların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder