Fesleğen ve çam fıstığı ile hazırlanan pesto sosunu bir mutfak robotu sayesinde çok hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. İtalyanlar bu sosu eskiden demir havanlarda uzun uzun ezerek yapıyorlarmış ama artık onlarda minik mutfak aletlerinden yardım alıyorlardır sanırım.Salata ve makarnalarda kullanabileceğiniz bu pesto sosu bu minik yardımcılar sayesinde hazırlamak çok kolay.
Malzemeler
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 7-8 dal fesleğen
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı çam fıstığı
- Tuz
Yapılışı
Fesleğen,sarımsak, tuz ve çamfıstığı rondoya konur. Üzerine biraz zeytinyağı konularak karıştırarak tüm malzemelerin karışması ve ezilmesi sağlanır.Zeytinyağı biraz daha eklenir ve yine karıştırılır. Bu şekilde tüm zeytinyağı azar azar eklenir ve malzemeler tamamen püre haline geldikten sonra küçük bir kavanoza konularak buz dolabına kaldırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder