Bir ramazan klasiğidir Güllaç. Aslında son derece hafif ve doğru oranlarla yaptığınız da son derece kolay bir tatlı.
Malzemeler
- 5 adet güllaç yaprağı
- 1,5 su bardağı toz şeker (Daha tatlı olmasını isterseniz 2 bardak toz şeker koyabilirsiniz)
- 1 litre süt
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
1-Dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi bir kasede karıştırılır ve bekletilir.
2-Süt ve toz şeker bir tencereye konur ve ısıtılarak şekerin erimesi sağlanır.Kaynamaya başladığı zaman ocağın altı kapatılır ve içine vanilya koyularak ilk sıcaklığının gitmesi beklenir.
3-Tatlının yapılacağı tepsiye veya borcama bir adet güllaç ikiye üçe bölünerek konur ve uzerine ılık ile sıcak arasındaki süt 1-2 kepçe olarak dökülür. İkinci güllaç aynı şekilde konur ve üzerine yine aynı şelikde süt dökülür.
4-Bu katın üzerine hindistan cevizli ve dövülmüş cevizli karışımın yarısı konur. Üzerine 1 kat güllaç ve süt döküldükten sonra kalan cevizli karışım yeniden dökülüür.
5-Son iki güllaç içinde süt ile aynı işlemler yapıldıktan sonra kalan süt üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
6-Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırılır ve Birkaç saat bekletilir. Üzeri istediğiniz gibi süslenerek servis edilir. (Ben evde bulunan sarı kiraz reçeli ile süsledim)
Püf Noktası:
Süt çok sıcakta olmamalıdır çok soğukta olmamalıdır.Ilık ile sıcak arasında olmalıdır.İşlemi yaparken eğer süt soğursa hafifçe ısıtabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder